I en mening

Använda eftergymnasial i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet eftergymnasial, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet eftergymnasial i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "eftergymnasial". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet eftergymnasial kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är eftergymnasiala och eftergymnasialutbildning. Om du klickar på den böjning av ordet eftergymnasial som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "eftergymnasial" i meningar

Eftergymnasial är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur eftergymnasial kan användas i en mening.


  1. Den hade också näst lägst andel av invånare med eftergymnasial utbildning, även här efter Drottninghög.


  2. Av de 10 visstids- och timanställda har ingen en minst tvåårig eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete, socialpedagogik eller beteendevetenskap.


  3. 2019 var det bara en tredjedel av eleverna på Anneroskolan som hade föräldrar med eftergymnasial utbildning de eleverna hade högre betyg än barn till föräldrar utan högre utbildning.


  4. Andelen invånare mellan 20 och 64 år med endast förgymnasial utbildning låg högt över genomsnittet för staden och andelen med eftergymnasial utbildning var klart lägre än genomsnittet.


  5. Än värre blir det på eftergymnasial nivå där ynka 1 procent av flyktingarna läser vidare jämfört med 36 procent globalt, berättar Katinka Lindholm, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.


  6. Norrköping har haft en låg utbildningsnivå vad gäller eftergymnasial utbildning och att åtgärda detta var en av anledningarna till att Campus Norrköping etablerades 1997 som en del av Linköpings universitet.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Raus_plantering, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lista-18-hem-med-upprepat-vald-och-krankningar, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/helsingborgsskola-rankas-som-en-av-landets-samsta-men-nu-gar-det-framat, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/miljontals-flyktingbarn-missade-det-senaste-skolaret, https://sv.wikipedia.org/wiki/Utbildning_i_Norrköping

Exempel på användning av ordet "eftergymnasiala" i meningar

Eftergymnasiala är en böjningsform av ordet eftergymnasial, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur eftergymnasiala kan användas i en mening.


  1. Moderata Studenter (MST) är en sektion inom Moderata Ungdomsförbundet (MUF), avsedd för studenter på högskola, universitet och andra eftergymnasiala utbildningar.


  2. Nationen riktar sig främst till studerande vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet som kommer från Norrland, men numera kan alla eftergymnasiala studerande beviljas medlemskap.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Moderata_studenter_(sektion), https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrlands_nation

Exempel på användning av ordet "eftergymnasialutbildning" i meningar

Eftergymnasialutbildning är en böjningsform av ordet eftergymnasial, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur eftergymnasialutbildning kan användas i en mening.


  1. Det är också en låg andel av eleverna i de granskade skolorna vars föräldrar har en eftergymnasialutbildning.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/utbildning-1

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ eftergiftspolitik efterhand ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet eftergymnasial som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "eftergymnasial" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "eftergymnasial" i ett större sammanhang.