I en mening

Använda dånande i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet dånande, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet dånande i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "dånande".

Exempel på användning av ordet "dånande" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet dånande kan användas i en mening.


  1. I stället bröts tystnaden av det dånande ljudet av en ambulanshelikopter.


  2. Molivos passar framför allt dig som är ute efter det stilfulla och charmiga, snarare än dånande diskotek och fulla ungdomar.


  3. Kristan Reed från Eurogamer sade att ljudet var "ett förbluffande suggestivt exempel på ett välbalanserat dramatiskt soundtrack och dånande effekter".


  4. Bodil Juggas på Arbetarbladet beskrev filmen som "[n]ästan tre timmars dånande blodsdrama" och "[g]alet snyggt för ögat" samt påpekade att överföringen från serieroman till film hade gjorts på ett väldigt smart sätt.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/maris-ansikte-krossades, https://xn--resml-pra.com/grekland/oar/lesbos, https://sv.wikipedia.org/wiki/God_of_War, https://sv.wikipedia.org/wiki/Watchmen_(film)

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ dånade dånar ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet dånande som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "dånande" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "dånande" i ett större sammanhang.