I en mening

Använda civilbefolkningen i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet civilbefolkningen, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet civilbefolkningen i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "civilbefolkningen". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet civilbefolkningen kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är civilbefolkningens. Om du klickar på den böjning av ordet civilbefolkningen som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "civilbefolkningen" i meningar

Civilbefolkningen är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur civilbefolkningen kan användas i en mening.


 1. Det innebär ett hot för civilbefolkningen.


 2. Detta är ett oerhört hårt, hårt slag mot civilbefolkningen.


 3. Inga av våra sanktioner i Syrien är riktade mot civilbefolkningen.


 4. Sedan dess har situationen för civilbefolkningen förvärrats drastiskt.


 5. Kravet på visumfrihet är populärt bland den afghanska civilbefolkningen.


 6. Därmed utsattes fler ur civilbefolkningen för hälsorisker, enligt utredarna.


 7. Över flera städer har larmsirenerna ljudit och civilbefolkningen sökt skydd.


 8. De torterade, fängslade, dödade och förföljde den albanska civilbefolkningen.


 9.  Det finns en väldigt stor oro hos civilbefolkningen för vad som kommer att hända.


 10. Utkastet blockerades av USA, med hänvisning till att de vill skydda civilbefolkningen.


 11. Våldet har eskalerat de senaste tio åren, civilbefolkningen har drabbats oerhört hårt.


 12. IS riktar särskilt in sig på att döda barnen när civilbefolkningen försöker fly Mosul.


 13. Ryssland har ansvaret för att kemiska vapen fortfarande används mot civilbefolkningen i Syrien.


 14. Hör Ilmari Käihkö och Samir Abu Eid om vad detta betyder för civilbefolkningen, i klippet ovan.


 15. Under tiden pågår protester utanför ambassaden mot militärjuntans behandling av civilbefolkningen.


 16. Ingen ur civilbefolkningen ska ha skadats, enligt myndigheterna ”trots” brändernas enorma omfattning.


 17. Något som skulle innebära förödande konsekvenser för civilbefolkningen, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR.


 18. Det beslutsamma försvaret av Nya Älvsborg verkade moralhöjande på civilbefolkningen under slutet av kriget.


 19. Från 1912-1918 och senare mellan 1930 och 1945 utfördes en rad terroraktioner riktade mot civilbefolkningen.


 20. Den albanska civilbefolkningen anklagades för komplotter mot Jugoslavien, genom att ansluta sig till Kosovo.


 21. Vi har bett om förlåtelse för de incidenter som på ett eller annat sätt drabbat civilbefolkningen, säger Morales.


 22. Avsikten med operationen var att med våld och tortyr samla in illegala vapen från den albanska civilbefolkningen.


 23. Detta som en reaktion på uppgifterna om att kemiska vapen ska ha använts mot civilbefolkningen i Douma den 7 april.


 24. Saudialliansen har framför allt hjälp regeringssidan med omfattande flygbombningar som drabbat civilbefolkningen hårt.


 25. När kommunikationerna nu återställs gradvis kan vittnen berätta om grova övergrepp på civilbefolkningen i staden Aksum.


 26. Många är beväpnade och mitt i det här finns civilbefolkningen, som fått betala ett enormt högt pris i den här krisen. .


 27. Sekten har ett sjunkande stöd hos civilbefolkningen och de attackerar människor för att skrämma till lydnad och tystnad.


 28. Samtidigt har internetkaféer stängts ner och civilbefolkningen förbjudits från att kommunicera med utländska journalister.


 29. Allmänna skyddsrum för civilbefolkningen i Stockholm började anläggas i samband med inledningen av andra världskriget 1939.


 30. I en skriftlig kommentar till SVT säger Margot Wallström att resolutionen kommer vara till gagn för civilbefolkningen i Syrien.


 31. Under 1950- och 1960-talen anlades således flera stora skyddsrum för civilbefolkningen i Stockholm, som kombinerades med bilparkering.


 32. Situationen i Afghanistan blir allt svårare för civilbefolkningen i takt med att talibanerna tar över fler och fler städer och områden.


 33. Propagandasändningar för att påverka den andra sidans soldater och delar av civilbefolkningen har pågått till och från sedan Koreakriget.


 34. Orsaken till konflikten mellan ledarna var att både Kanu och Mansaray hade vänt sig mot det urskiljningslösa våldet mot civilbefolkningen.


 35. Han säger också att evakueringen har gått mycket smidigt till och att ingen ur civilbefolkningen hittills har kommit till skada i branden.


 36. Även Kuwait har tagit fram ett utkast som uppmanar till åtgärder för att garantera säkerheten för den palestinska civilbefolkningen i Gaza.


 37. Rosenberg försökte därtill göra gällande, att han själv hade gjort allt för att förhindra inhuman behandling av den ryska civilbefolkningen.


 38. Stiftelsens chef, Ole von Uexkull, framhåller att Vita hjälmarna är en av få livlinor för den krigsdrabbade civilbefolkningen i rebellområden.


 39. Men flera fredsavtal har brutits tidigare, så det återstår att se om fred kan uppnås den här gången för den hårt drabbade civilbefolkningen. .


 40. Förgiftningen skedde i brittiska Salisbury, troligtvis i krogmiljö, vilket enligt utredare därmed riskerade hälsan även på fler ur civilbefolkningen.


 41. På några månader stupade eller avrättades nästan 40 000 människor, och civilbefolkningen drabbades hårt då svält och sjukdomar följde i krigets spår.


 42. Vi menar att det här sker i strid mot internationell humanitär rätt, att rikta militära insatser mot civilbefolkningen för att undergräva motståndet.


 43. Den svåra norska terrängen, avsaknad av utrustning, och det aktiva motståndet från civilbefolkningen gjorde att den svenska armén måste dra sig tillbaka söderut.


 44. Det står dock klart att stora delar av civilbefolkningen räds en återgång till det styre som rådde när talibanerna kontrollerade Afghanistan mellan 1996 och 2001.


 45. Samtidigt väcker flygbladen oro bland hjälporganisationer, som fruktar att civilbefolkningen står inför snara intensiva strider och befinner sig i omedelbar fara.


 46. Schaffhausen, en mindre stad i Schweiz nära gränsen till Tyskland, skakades när en 51-årig man på måndagen gick till attack mot civilbefolkningen med en motorsåg.


 47. År 1947, tre år efter andra världskrigets slut, presenterade Civilförsvarsstyrelsen en utredning om att bygga några stora skyddsrum för civilbefolkningen i Sverige.


 48. I krigföringen ingick omfattande övergrepp på civilbefolkningen på alla sidor där bosättningar kom att överfallas varvid invånarna dödades och hus och grödor brändes.


 49. När den tyska högsjöflottan i oktober 1918 gjorde myteri spred detta sig snabbt till den slitna civilbefolkningen, och inom två veckor tvingades Tyskland söka vapenvila.


 50. Läkare utan gränser har varit aktiva i Uganda sedan 1980 och tillhandahöll nödhjälp till civilbefolkningen under gerillakriget i landet under Milton Obotes andra period.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-utsande-katastrof-for-kurderna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-pa-plats-i-indonesien-oerhort-hart-hart-slag-mot-civilbefolkningen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kyligt-mote-mellan-eu-och-ryssland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-attacker-i-jemen-uppgorelsen-hotad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/afghanistans-hogsta-presstalesperson-dodad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryskt-tv-ankare-skripal-offras-for-bojkott-mot-fotbolls-vm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-raketangrepp-mot-israel-svarar-med-bomber-mot-gaza, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vapeninsamlingen_i_Kosovo_(1955–1956), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/valdet-eskalerar-i-afghanistan-talibanerna-pa-frammarsch, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-forsoker-medla-i-jerusalem-attackerna-fortsatter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenska-afghanistankommitten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/23-juni-nattens-nyheter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/frankrike-lanserar-nytt-samarbete-mot-kemvapen-bjuder-inte-in-ryssland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/talibanerna-har-tagit-over-militarutrustning-for-miljarder, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/myanmars-ambassador-utelast-en-kupp-mitt-i-london, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tiotusentals-evakueras-undan-brander-pa-franska-rivieran, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/etiopiska-regeringen-varnar-utbrytarna-i-tigray-kan-anfalla, https://sv.wikipedia.org/wiki/Anfallet_mot_Nya_Älvsborg, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/teknisk-revolution-hos-farc-gerillan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sveriges-krav-skicka-avvapningsinsats-till-syrien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kriget-i-jemen-1, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/100-tals-manniskor-uppges-ha-dodats-i-norra-etiopien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-pa-plats-i-krigets-jemen-krangligt-och-farligt-att-ta-sig-hit, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manga-uppges-doda-i-boko-haram-dad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/is-och-bomberna-fran-himlen-sprider-skrack-i-raqqa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Allmänna_skyddsrum_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/wallstrom-nu-maste-civila-fa-andrum-fran-krigets-fasor, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/allt-fler-tvingas-fly-internt-i-afghanistan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sydkorea-stoppar-propagandasandningar-infor-toppmotet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Inbördeskriget_i_Sierra_Leone, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hamas-havdar-eldupphor-i-gaza-israel-dementerar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Alfred_Rosenberg, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/harda-strider-stoppar-bistand-i-ghouta, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/amnesty-allvarliga-krigsbrott-i-sydsudan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-mays-uttalande-om-forgiftning-av-ex-spion-en-cirkus, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ester_Blenda_Nordström, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-ingen-enighet-kring-vapenvila-an, https://sv.wikipedia.org/wiki/Striderna_vid_Göta_älv, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-korrespondent-stor-oro-for-hart-religiost-fortryck, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/civila-uppmanas-fly-mosul, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/mannen-som-gick-till-attack-med-motorsag-i-schweiz-har-gripits, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tretton_kolonierna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Royal_Navys_historia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Läkare_utan_gränser

Exempel på användning av ordet "civilbefolkningens" i meningar

Civilbefolkningens är en böjningsform av ordet civilbefolkningen, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur civilbefolkningens kan användas i en mening.


 1. Motståndet hårdnade från civilbefolkningens sida.


 2. Efter andra världskrigets slut fortsatte den svenska regeringen att hålla hög beredskap för civilbefolkningens luftskydd.


 3. Det värsta scenariot ur civilbefolkningens perspektiv är ett fullskaligt inbördeskrig, säger Niclas Ericsson, kommunikationschef på biståndsorganisationen Svenska Afghanistankommittén.


 4. Generalkonsul Sjölin skriver om sin förvåning att den sovjetiska ledningen varit dåligt förberedd och fått ”felaktiga informationer om civilbefolkningens tänkbara reaktion inför en intervention”.tjeckien.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Indonesiska_självständighetskriget, https://sv.wikipedia.org/wiki/Allmänna_skyddsrum_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/valdet-eskalerar-i-afghanistan-talibanerna-pa-frammarsch, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/unika-ud-dokument-om-invasionen-i-prag-1968

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ civilbefolkning civilekonom ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet civilbefolkningen som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "civilbefolkningen" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "civilbefolkningen" i ett större sammanhang.