I en mening

Använda charma i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet charma, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet charma i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "charma".

Exempel på användning av ordet "charma" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet charma kan användas i en mening.


  1. Nu turas presidentkandidaterna om att charma väljargruppen.


  2. Det är komplimangen Håkan Juholt rekommenderar för att charma en islänning.


  3. Detta till de övriga orkestermedlemmarnas förvåning eftersom flera av dem hade försökt att charma den söta Hardin under en längre tid utan framgång.


  4. Eftersom båda dessa var goda sällskapsmänniskor och föga högfärdiga, samtidigt som de var kungatrogna, var syftet att genom att charma dem få bönderna att gå med på kungens förslag.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-kan-forortskvinnorna-avgora-valet-i-usa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hakan-juholt-ar-ny-ambassador-pa-island, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lil_Hardin_Armstrong, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Michael_Bellman

Synonymer till charma

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet charma följande synonymer: flörta, hänföra, tjusa och bedåra.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ charm charmerande ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet charma som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "charma" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "charma" i ett större sammanhang.