I en mening

Använda certifikat i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet certifikat, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet certifikat i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "certifikat". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet certifikat kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är certifikaten och certifikatet. Om du klickar på den böjning av ordet certifikat som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "certifikat" i meningar

Certifikat är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur certifikat kan användas i en mening.


 1. Då får man ett certifikat som visar att man kan det som de flesta inte kan om världen.


 2. EU-kommissionen föreslår införandet av ett digitalt grönt certifikat för resande inom EU.


 3. När hon var nära åttio år gammal ljög hon om sin ålder för att få certifikat i dykning och startade en karriär i undervattensfotografi.


 4. För de flesta jakthundsraser gäller, att de måste ha meriter från jaktprov för att kunna erhålla certifikat och championat på utställning.


 5. För att få fortsätta arbeta som vanligt måste anställda nu visa upp ett certifikat till arbetsgivare om att de är vaccinerade mot covid-19.


 6. Johnson tillade att myndigheterna undersöker möjligheten till någon form av certifikat för dem som är vaccinerade mot covid-19, rapporterar BBC.


 7. I över 40 år har den magstarka drinken serverats i baren på Downtown hotel, och vågar man låta tån nudda ens läppar tilldelas man ett certifikat.


 8. Med ett ”grönt pass” ett certifikat i mobilen  kan vaccinerade få tillträde till evenemang som tills vidare är stängda för den övriga befolkningen.


 9. Representanter från fartygets klassningssällskap finns på plats för att kontrollera fartyget och utfärda de certifikat som behövs för att det ska få lämna hamnen.


 10. De länder som fortsatt kräver nya tester eller karantän av personer som har giltiga certifikat kommer att behöva anmäla det till EU-kommissionen och ”motivera sitt beslut”, skriver TT.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-du-koll-pa-varlden-testa-din-kunskap, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-foreslar-ett-gront-certifikat-for-resor-inom-unionen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Leni_Riefenstahl, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jaktprov_i_Sverige, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-infors-vaccinkrav-for-vardpersonal-i-frankrike, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/johnson-jag-tar-mig-en-ol-nar-vi-oppnar-upp, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/drink-ta-stulen-fran-bar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/israel-infor-grona-pass-for-vaccinerade, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/koningsborg-klar-for-avgang-efter-ofrivilligt-strandhugg

Exempel på användning av ordet "certifikaten" i meningar

Certifikaten är en böjningsform av ordet certifikat, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur certifikaten kan användas i en mening.


 1. Landet har varit pådrivande i EU för dom så kallade gröna certifikaten, eller ”vaccinpassen”.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kreta-langtar-efter-att-fa-tillbaka-turisterna

Exempel på användning av ordet "certifikatet" i meningar

Certifikatet är en böjningsform av ordet certifikat, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur certifikatet kan användas i en mening.


 1. Det så kallade gröna certifikatet ska innehålla tre olika sorters uppgifter.


 2. I certifikatet ska finnas uppgifter om vaccinering, tester och tidigare covid-19-sjukdom.


 3. ”Såsom federal lag föreskriver har jag undertecknat certifikatet om fastställandet”, skriver demokraten Wolf och tillägger:.


 4. Den som ännu inte vaccinerats ska ändå kunna använda certifikatet för att exempelvis bevisa att man nyligen blivit testad eller redan haft covid-19.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-foreslar-ett-gront-certifikat-for-resor-inom-unionen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bidens-seger-i-pennsylvania-faststalld-1

Synonymer till certifikat

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet certifikat följande synonymer: bevis, intyg, äkthetsbevis och tillståndsbevis.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ certifieringen cerulea ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet certifikat som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "certifikat" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "certifikat" i ett större sammanhang.