I en mening

Använda brygga i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet brygga, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet brygga i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "brygga". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet brygga kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är bryggan, bryggans, bryggor och bryggorna. Om du klickar på den böjning av ordet brygga som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "brygga" i meningar

Brygga är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur brygga kan användas i en mening.


 1. Det fanns också en liten brygga för sniporna.


 2. Ny brygga, eldstad och räddningsutrusgning finns.


 3. Från början utgjorde denna brygga Stenungsunds hamn.


 4. Innan han försvann, ska han ha setts vid en brygga. .


 5. Innan pojken försvann, ska han ha setts vid en brygga. .


 6. Tidigare fortsatte den med en allé till en brygga vid Göta älv.


 7. Vi kan fungera som en brygga mellan kinesisk och muslimsk kultur.


 8. På många vis utgör den därför en brygga mellan Audens olika stilar.


 9. En Wheatstones brygga och en multimeter innehåller båda spänningsdelare.


 10. Äran fick bland annat akter om skorstenarna en ny brygga för luftvärnet.


 11. Örans brygga angörs av Waxholms-bolaget från Strömkajen vår-höst (2019).


 12. brygga kaffe, eftersom kaffebryggaren inte värmer dricksvattnet tills det kokar.


 13. Vid sjön anlades en brygga med en stor åttakantig knuttimrad sjöbod med två överloft.


 14. Att angöra en brygga är ledmotivet till den svenska komedin Att angöra en brygga från 1965.


 15. Malten som gödslats med urinet från festivalen räckte till att brygga omkring 60.000 flaskor.


 16. Utanför Kåkenäs är det långgrunt förutom södra delen där det finns en brygga, kallad "badbryggan".


 17. Från kaj och brygga kunde man se segelbåtarna runda Gültzauudden för fulla segel in mot Stadsviken.


 18. Åren 1991-1992 byggdes Ymers brygga om, då bryggvingarna byggdes ut och försågs med större fönster.


 19. Sjölejonet griper tag i flickans klänning och drar ner i henne i vattnet vid en brygga i Steveston i Kanada.


 20. I anläggningen ingår också brygga, slambassäng och en så kallad spårbana mellan gasstationen, samt ett magasin.


 21. Invid vattnet på öns sydöstra del ligger den före detta gasstationen, oljemagasin, magasin, spårbana och brygga.


 22. På 1960-talet gjordes ett försöka att anlägga en större brygga vilket misslyckades på grund av den kraftiga isen.


 23. En man i 25-årsåldern slog i huvudet när han dök från en brygga vid Köpingsbadet i Köpingsvik i Borgholms kommun.


 24. Förra året anmälde Höganäs kommun till Länsstyrelsen att den planerade att ta bort och nyuppföra en brygga i Mölle.


 25. Förskoleklassen är en skolform som vänder sig till 6-åringar och ska vara en brygga mellan förskola och grundskola.


 26. Bland deras stora verk räknas Mosebacke Monarki, figurerna med efternamnet Lindeman och filmen Att angöra en brygga.


 27. Skeppsbron är en gata och ursprungligen kaj ("bro" var förr en synonym till brygga eller kaj) i Gamla stan i Stockholm.


 28. Öken- och stäpplandet Mauretanien vid den nordvästafrikanska kusten utgör en brygga mellan arabisk och afrikansk kultur.


 29. Överbyggnaden hade tre våningar, överst fanns en öppen brygga med navigeringsutrustning, torpedsikte samt avståndmätare.


 30. Det badhus som finns idag vid slottets brygga är det kvarvarande av två badhus som flankerade bryggan på Gustaf V:s tid.


 31. Med högt monterad brygga med 360 graders sikt och helikopterplatta var den helt olik de tidigare isbrytarnas konstruktion.


 32. Vi hamnade i brygga och var obekväma, men vi lyckades ändå stänga matchen, säger förbundskapten Tomas Axnér till Discovery+.


 33. Örsholmsbadet var ursprungligen en badplats vid ett tjärn, och i början av 1960-talet byggdes en U-formad brygga vid badplatsen.


 34. Vid större byggnader finns en brygga runt kvarnhusets nedre del, varifrån man, med hjälp av en stång, kan manövrera kvarntoppen.


 35. Då körde han på fel sida av farledsmarkeringar, körde på ett grund och en brygga samt en förtöjd båt, för att till slut gå på grund.


 36. Där, i nära anslutning till Ekenäs brygga och Waxholmsbåtarna, uppfördes familjens Ekefors med tolvrumsvilla och rymlig målarateljé.


 37. Stället låg på en udde vid Sturehällsviken / Mälaren öster om Sturehov och bestod av flera byggnader med en liten park samt egen brygga.


 38. Under denna fanns en inbyggd brygga med bland annat ratten och maskintelegrafen, akter om denna låg radiohytten samt artillericentralen.


 39. Georg Brandes lade vikt vid pjäsens nyskapande betydelse för romantikerna och såg den som en brygga från Edmund Spenser till Percy Bysshe Shelley.


 40. En man i 25-årsåldern vårdas på intensiven efter att ha slagit i huvudet när han dök från en brygga vid Köpingsbadet i Köpingsvik i Borgholms kommun.


 41. Där lade man i badbryggan mycket senare än vanligt och detta resulterade i att kanadagässen har hållit sig borta från både strand och brygga den senaste tiden.


 42. På Båtholmen (tidigare en ö) tillkom en ny brygga med badhus samtidigt borttogs den gamla båtbryggan på slottets sydsida och en rund bassäng för småbåtar anlades.


 43. Den genomgående axeln från huvudentrén till trädgårdsentrén sammanfaller med anläggningens huvudaxel som följer den långa allén och går ända ner till Mälarens brygga.


 44. Den andra illustrationen är en vy över Mälaren från öster med båtar och fartyg på Kyrkfjärden och Sturehovs långa brygga där anläggningens huvudaxel har sin utgångspunkt.


 45. Detta syndrom uppstår ofta som resultat av en skada på corpus callosum (hjärnbalken som är en brygga mellan hemisfärerna), antingen under epilepsianfall eller efter en stroke.


 46. Enligt polis och räddningstjänst gällde larmet en äldre man i 70-årsåldern som gått i vattnet från en brygga i höjd med regementesområdet i Strängnäs och sedan inte kommit upp.


 47. För att försonas med sina svärföräldrar måste han brygga sju krus med bananöl och ge till sina svärföräldrar, och efter mycket möda lyckas han därefter att få tillbaka sin fru.


 48. Byggandet av skeppen skulle sedan underlättas av en enorm brygga byggd av Sir William Arrol & Co., ett skotskt företag som ansvarat för byggandet av Forth Bridge och Londons Tower Bridge.


 49. Filmer som Att angöra en brygga (regi Tage Danielsson, 1965) och Utvandrarserien (regi Jan Troell, 1971–1972) samt delar av TV-serien Skärgårdsdoktorn (1997) och Pip-Larssons (1998) spelades in här.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Arild, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/har-ar-badet-dar-ginza-och-hennes-kompisar-ocksa-far-bada, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kåkenäs, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sokinsats-efter-forsvunnen-pojke-pa-strand-i-malmo, https://sv.wikipedia.org/wiki/Villa_Ellesbo, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/gripen-misshandlad-och-skandad-en-uigurs-liv-i-kinas-morka-fangelser, https://sv.wikipedia.org/wiki/For_the_Time_Being, https://sv.wikipedia.org/wiki/Spänningsdelare, https://sv.wikipedia.org/wiki/Äran-klass, https://sv.wikipedia.org/wiki/Öran,_Ljusterö, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/otjanligt-vatten-i-nalden-vaplan-och-ytteran-i-krokom, https://sv.wikipedia.org/wiki/Moss_Järnverk, https://sv.wikipedia.org/wiki/Att_angöra_en_brygga_(sång), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danskarna-brygger-ol-av-urin, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/slopade-tavlingsformen-nu-onsdagsseglar-luleaborna-for-trivsel, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ymer_(isbrytare), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manniskor-trotsar-varning-for-skymt-av-ilsket-sjolejon, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ärholmens_gasstation, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/man-vardas-pa-intensiven-efter-dykolycka-i-kopingsvik, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/domstolen-slar-fast-kommunen-far-inte-bygga-ny-badbrygga-i-molle, https://sv.wikipedia.org/wiki/Utbildning_i_Sverige, https://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk_humor, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skeppsbron,_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manga-gripanden-efter-val-i-mauretanien, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ehrensköld-klass, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tullgarns_slott, https://sv.wikipedia.org/wiki/Atle-klass, https://www.svt.se/sport/handboll/brasilien-sverige-handboll-os-damer, https://sv.wikipedia.org/wiki/Örsholmsbadet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Väderkvarnar_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/atalas-for-vingliga-farder-med-bade-traktor-och-bat, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ester_Blenda_Nordström, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sturehov, https://sv.wikipedia.org/wiki/En_midsommarnattsdröm, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flera-till-sjukhus-efter-en-rad-drunkningslarm, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kanadagass-motala, https://sv.wikipedia.org/wiki/Fri_vilja, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/befarad-drunkning-i-strangnas-1, https://sv.wikipedia.org/wiki/Herr_Myombekere_och_fru_Bugonoka_och_Ntulanalwo_och_Bulihwali, https://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic, https://sv.wikipedia.org/wiki/Filmstaden,_Råsunda

Exempel på användning av ordet "bryggan" i meningar

Bryggan är en böjningsform av ordet brygga, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bryggan kan användas i en mening.


 1. Slottets sjösida, sedd från bryggan.


 2. Det är en del av bryggan som eldhärjats.


 3. Högst upp ligger bryggan som har runtomsikt.


 4. Sedan 1940-talet har bryggan sitt nuvarande utseende.


 5. Rester av allén och den stenskodda bryggan finns kvar.


 6. Eller simma och dyka strax utanför bryggan vid badhuset.


 7. Vid stranden på Båtholmen ritade han även bryggan och badhuset.


 8. Barnet hittades i vattnet och drogs upp på bryggan av en privatperson.


 9. Dessa satt i ett dubbellavetage på aktra bryggan, och två på gångborden.


 10. Den ursprungliga bryggan med badhus och båthus ritades 1844 av Georg Theodor Chiewitz.


 11. Denna teknik används till exempel i bryggan i The Illinois Enema Bandit (Zappa in New York).


 12. Invändigt utgörs utrymmet akter om bryggan och under helikopterdäcket av tre större utrymmen.


 13. Men detta lov blir det annorlunda, då TV anländer och sänder program från bryggan om kvällarna.


 14. Den tyska båten sköt en granat strax under bryggan och beordrade det norska fartyget att stanna.


 15. Lightoller fick återigen ansvaret på bryggan då Smith gått till sängs, klockan var då runt 21.20.


 16. Trädgården och omgivande park gavs samtidigt en omfattande upprustning, liksom bryggan i Mälaren.


 17. Klockan 00.25 uppfångade han Titanics nödsignaler och vidarebefordrade dem omedelbart till bryggan.


 18. Men när han nu var tillbaka som missionär ville folk inte hälsa, utan vände på bryggan och gick hem.


 19. Man tänker ju att de finns i skog och mark men är inte så uppmärksam på att de kommer upp på bryggan.


 20. De tre bombplanen fortsatte att anfalla med kulsprutor, bland annat träffades bryggan och radiohytten.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Tullgarns_slott, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/brand-i-brygga-i-lillsjon-i-ostersund, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ymer_(isbrytare), https://sv.wikipedia.org/wiki/Villa_Ellesbo, http://www.las-en-bok.com/emilia.pdf, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/barn-skadat-i-drunkningsolycka-i-haninge, https://sv.wikipedia.org/wiki/HMS_Karlskrona_(J8), https://sv.wikipedia.org/wiki/Frank_Zappa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Visby-klass_(korvett), https://sv.wikipedia.org/wiki/Killbacillen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarstadsbåtarna, https://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sturehov, https://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Martinsson_(journalist), https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/obehagliga-upptackten-vid-badet-valdigt-otrevligt

Exempel på användning av ordet "bryggans" i meningar

Bryggans är en böjningsform av ordet brygga, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bryggans kan användas i en mening.


 1. Enligt domstolen saknas det utredning om bryggans påverkan på vågförhållandena på platsen.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/domstolen-slar-fast-kommunen-far-inte-bygga-ny-badbrygga-i-molle

Exempel på användning av ordet "bryggor" i meningar

Bryggor är en böjningsform av ordet brygga, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bryggor kan användas i en mening.


 1. För byggnadsarbetet hade också tillverkats bryggor och flottar att bygga på.


 2. Det var natten till måndagen som tjuvarna slog till på båtklubbens alla fyra bryggor.


 3. Tre små bryggor utnyttjas som viloplatser och påminner om de många privata bryggor som fanns här en gång i tiden.


 4. Waxholmsbolaget, ett trafikbolag som ägs av landstinget, trafikerar under sommaren cirka 270 bryggor med ett 40-tal fartyg.


 5. De svenska trupperna upptäckte dock att vakarna framför Slotsholmen och Løngangen var för breda för de bryggor som de medförde.


 6. Som dess namn antyder häckar ladusvalan typiskt inom tillgängliga byggnader som lador eller stall, eller under broar och bryggor.


 7. De bryggor som förstördes har dock inte kunnat återställas då kommunen inte har personal eller tillräcklig budget för att åtgärda dem.


 8. Kommunen i Motala ansvarar för tio offentliga badplatser där man klipper gräs, lägger ut bryggor och städar bort kanadagässens avföring.


 9. Storstockholms lokaltrafik, SL, har busstrafik till flera bryggor, både på fastlandet och på de stora öar som har broförbindelse eller vägfärja.


 10. Under de följande årtiondena pågick reparationer av hus, bryggor och sänkverk inom området, så långt som de årligen anvisade 1 000 daler silvermynt räckte.


 11. Det var i slutet av juni som badplatsen i Lillsjön vandaliserades och flera bryggor brändes ner, men vissa bryggor klarade sig och badplatsen är nu öppen för allmänheten igen. .


 12. Projektet Havstulpanvarningen bygger på att observatörer längs Sveriges kustband rapporterar om havstulpanernas utbredning med hjälp av mätplattor placerade vid observatörernas bryggor.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nya_Varvet, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/flertalet-batar-vandaliserats-i-smabatshamnen-pa-brynas-vi-ar-chockade, https://sv.wikipedia.org/wiki/Norr_Mälarstrands_strandpromenad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_skärgård, https://sv.wikipedia.org/wiki/Belägringen_av_Köpenhamn, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ladusvala, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/efter-vandaliseringen-nu-kan-man-bada-i-lillsjon-igen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kanadagass-motala, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/svenska-batunionen-varnar-nu-vaxer-havstulpanerna-pa-ostkusten

Exempel på användning av ordet "bryggorna" i meningar

Bryggorna är en böjningsform av ordet brygga, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bryggorna kan användas i en mening.


 1. Det är oklart om de skadade bryggorna kommer.


 2. Därför avråder nu Malmö stad från bad vid bryggorna 1-5 på tillsvidare.


 3. Men de förstörda bryggorna kommer inte att återställas förrän efter sommaren.


 4. Badgästar hänvisas till bryggorna 6-10 på Ribban, Sibbarpsbadet och Västra hamnen.


 5. Därför avråder nu Malmö stad från bad vid bryggorna 1-5 på Ribersborgsstranden tillsvidare.


 6. Minkkullen på Björkholmen gör som semesterfirarna i stan: de svalkar sig vid bryggorna med bad i julivärmen.


 7. På en dansk 1640-talskarta över Stockholm visande Norrmalm syns de nybildade kvarteren och bryggorna mot Klara sjö.


 8. Det var i förra veckan som Malmö stad rekommenderade alla att avstå från bad vid bryggorna 1-5 på Ribersborgsstranden.


 9. För att ge fartygen möjlighet att snabbt komma till sjöss, förtöjdes de parvis vid de yttersta bryggorna och bojarna i Göta älvs mynning.


 10. Efter vandaliseringen av bryggorna på badplatsen vid Lillsjön tidigare i juni har nu Östersunds kommun städat platsen och den är åter öppen för badsugna.


 11. För att undvika problem med att rök från skorstenarna skulle försämra sikten från bryggorna gjordes modellförsök i vindtunnel på KTH, vilket ledde till att skorstenarna byggdes med en kraftig lutning akterut.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/efter-vandaliseringen-nu-kan-man-bada-i-lillsjon-igen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmo-stad-avrader-fran-bad-pa-ribersborgsstranden, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/har-svalkar-sig-minkfamiljen-mitt-bland-bryggor-och-badgaster, https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_regeringskvarter, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/fritt-fram-att-bada-pa-hela-ribersborgsstranden-igen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarstadsbåtarna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tre_Kronor-klass

Synonymer till brygga

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet brygga följande synonymer: båtbrygga och övergång.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ brygd bryggare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet brygga som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "brygga" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "brygga" i ett större sammanhang.