I en mening

Använda brexitförespråkare i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet brexitförespråkare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet brexitförespråkare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "brexitförespråkare". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet brexitförespråkare kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är brexitförespråkaren. Om du klickar på den böjning av ordet brexitförespråkare som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "brexitförespråkare" i meningar

Brexitförespråkare är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur brexitförespråkare kan användas i en mening.


  1. Det som delar gruppen brexitförespråkare är frågan om en så kallad mjuk eller en hård brexit.


  2. Det har även spekulerats i om Michael Gove, en stark brexitförespråkare och miljöminister i Theresa Mays regering, också skulle avgå.


  3. Peter Bone, brittisk parlamentsledamot, som företräder det Konservativa partiet (Torypartiet) och brexitförespråkare, säger att Tusks kommentar är en oerhörd förolämpning av det brittiska folket.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/boris-johnson-lamnar-brittiska-regeringen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/medieuppgifter-fortroendeomrostning-for-may-efter-brexitavtal, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tusk-sarskild-plats-i-helvetet-for-brexitorer

Exempel på användning av ordet "brexitförespråkaren" i meningar

Brexitförespråkaren är en böjningsform av ordet brexitförespråkare, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur brexitförespråkaren kan användas i en mening.


  1. Bra gjort David Davis för att du är principfast och modig nog att avgå”, skrev brexitförespråkaren och parlamentsledamoten Andrea Jenkyns på Twitter.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/boris-johnson-lamnar-brittiska-regeringen

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ brexitfrågan brexitförespråkarna ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet brexitförespråkare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "brexitförespråkare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "brexitförespråkare" i ett större sammanhang.