I en mening

Använda brandslang i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet brandslang, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet brandslang i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "brandslang". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet brandslang kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är brandslangar. Om du klickar på den böjning av ordet brandslang som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "brandslang" i meningar

Brandslang är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur brandslang kan användas i en mening.


  1. I byggnaden finns ett högt torn som räddningstjänsten använt för att hänga upp brandslang.


  2. Röret pojken hittades i var drygt en meter i diameter och han kunde dras upp med hjälp av en brandslang.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/bjurholms-kommun-saljer-gammal-brandstation-for-en-halv-miljon-kronor, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/13-aring-sveptes-ivag-i-los-angeles-kloaker

Exempel på användning av ordet "brandslangar" i meningar

Brandslangar är en böjningsform av ordet brandslang, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur brandslangar kan användas i en mening.


  1. Arbetet var förenat med stora risker, eftersom brandslangar och stegar inte räckte tillräckligt högt upp.


  2. Vi hade en spridningshastighet på 19 meter per minut av branden och våra brandslangar är 25 meter, så vi hann ju knappt springa.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brandmannen-damian-kollegerna-brann-nastan-nar-de-kom-ut, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/insats-vid-skogbrand-kostade-over-en-miljon-kommun-soker-ersattning

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ brandskyddssystem brandsläckare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet brandslang som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "brandslang" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "brandslang" i ett större sammanhang.