I en mening

Använda blodsutgjutelse i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet blodsutgjutelse, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet blodsutgjutelse i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "blodsutgjutelse". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet blodsutgjutelse kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är blodsutgjutelsen. Om du klickar på den böjning av ordet blodsutgjutelse som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "blodsutgjutelse" i meningar

Blodsutgjutelse är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur blodsutgjutelse kan användas i en mening.


  1. För att undvika blodsutgjutelse arbetade britterna tillsammans med Karume fram en tidsplan för en organiserad evakuering.


  2. Det hela gick osannolikt smidigt, i princip utan blodsutgjutelse, och efter bara någon vecka var Ukrainas semesterparadis erövrat för gott.


  3. Samtidigt som frälsarens blod är det blod som frälser mänskligheten är det ett minne av mänsklighetens ständigt återkommande blodsutgjutelse.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Revolutionen_i_Zanzibar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-krim-ukrainarna-har-ett-nytt-semesterparadis, https://sv.wikipedia.org/wiki/Horae_Canonicae

Exempel på användning av ordet "blodsutgjutelsen" i meningar

Blodsutgjutelsen är en böjningsform av ordet blodsutgjutelse, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur blodsutgjutelsen kan användas i en mening.


  1. ”Vi är förskräckta över blodsutgjutelsen av burmesiska säkerhetsstyrkor.


  2. FN som hade fredsbevarande styrkor på plats har kritiserats för sin oförmåga att stoppa blodsutgjutelsen.


  3. FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan har varnat för läget i delstaten Rakhine i Burma och manat till omedelbara insatser för att få stopp på blodsutgjutelsen.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/varldsledare-fordomer-valdet-i-myanmar-ett-massmord, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/dokument-avslojar-frankrike-visste-allt-om-folkmordet-i-rwanda, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/koordinerade-rebellattacker-i-burma

Synonymer till blodsutgjutelse

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet blodsutgjutelse följande synonymer: blodspillan, dödande, blodbad och massaker.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ blodsugande blodsyrenivåer ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet blodsutgjutelse som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "blodsutgjutelse" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "blodsutgjutelse" i ett större sammanhang.