I en mening

Använda bilväg i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet bilväg, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet bilväg i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "bilväg". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet bilväg kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är bilvägar, bilvägarna och bilvägen. Om du klickar på den böjning av ordet bilväg som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "bilväg" i meningar

Bilväg är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bilväg kan användas i en mening.


 1. Pilgrimerna kom från staden Bauang, en timmes bilväg från Manaoag.


 2. Om godset ska vidare till Dublin adderas 17 mil bilväg till logistiken.


 3. Till skillnad från tidigare utbrott är den lättillgänglig, en knapp timmes bilväg från Reykjavik.


 4. Den 53 meter långa bron var byggd över en bilväg och när den föll ihop fångades åtta fordon i rasmassorna.


 5. Vid landning slirade planet av landningsbanan och ut mot en bilväg, skriver AP som hänvisar till statlig media.


 6. Liljenroth var mycket bilintresserad och vintertid lät han ploga en bilväg över isen från Bergendal till Ulriksdals slott.


 7. Minst 24 personer miste sina liv och närmare 80 personer skadades då en bro kollapsade och ett metrotåg föll ned över en bilväg i Mexikos huvudstad.


 8. Sedan gränsen mellan Serbien och Ungern stängts har tusentals fastnat runt staden Bihac i norra Bosnien, bara en timmes bilväg till det hägrande målet.


 9. -  En person hade hittat henne vid en bilväg, kvinnan har haft en lång natt men behöver inte uppsöka sjukvård, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal. .


 10. De oidentifierade gärningsmännen ska ha färdats på motorcykel och lagt sig i bakhåll sex kilometer öster om staden Koure, en timmes bilväg från huvudstaden Niamey.


 11. Personal fick anställas, och stora volymer massaved mättes vid bilväg som normalt mäts vid industrin och sågtimmer som annars där varje enskild stock mäts av en digital mätram vid industrin fick istället travmätas.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/20-pilgrimer-omkom-i-bussolycka, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brexit-skapar-oro-i-hamnstaden-holyhead-men-aven-nya-mojligheter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/islanningarna-vallfardar-till-vulkanen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/floridasenator-rubio-brokablarna-holl-pa-att-skruvas-at-vid-olyckan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/passagerarplan-slirade-av-landningsbana-i-iran, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ragnar_Liljenroth, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manga-skadade-nar-tagbro-i-mexiko-rasade, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/migranter-fast-i-bosnien-under-omanskliga-forhallanden, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sokinsats-i-fjallen-efter-forsvunnen-kvinna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sex-franska-turister-dodade-i-niger, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsnäringen_i_Sverige

Exempel på användning av ordet "bilvägar" i meningar

Bilvägar är en böjningsform av ordet bilväg, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bilvägar kan användas i en mening.


 1. Det finns få bilvägar uppe på berget.


 2. Det finns bilvägar som löper mellan de flesta öar och orter.


 3. Häftiga skyfall fick bland annat New Orleans bilvägar att mer likna sjöar.


 4. Det finns även bilvägar upp till Björkeröd och Himmelstorp, där det finns bilparkeringar för vandrare på berget.


 5. Allt ifrån företag som underhåller italiens privatiserade bilvägar till EU:s budgetregler har hamnat i skottlinjen för häftig kritik.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kullaberg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Färöarna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/new-orleans-gor-sig-redo-for-stormen-barry, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/italienska-regeringen-jagar-ansvariga-for-brokollapsen-i-genua

Exempel på användning av ordet "bilvägarna" i meningar

Bilvägarna är en böjningsform av ordet bilväg, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bilvägarna kan användas i en mening.


 1. Polisens närvaro talar sitt tydliga språk, de avspärrade bilvägarna på var sin sida och minnesplatsen likaså.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/barcelonabor-trotsar-terrorn-vi-maste-framat

Exempel på användning av ordet "bilvägen" i meningar

Bilvägen är en böjningsform av ordet bilväg, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bilvägen kan användas i en mening.


 1. Under fredagsförmiddagen har bilvägen utanför kommunhuset i Luleå blockerats av 17-åriga klimataktivisten Linnea.


 2. Det var runt klockan 08.30-tiden på fredagsmorgonen som Linnea utförde civil olydnad genom att sätta sig rakt ner på bilvägen utanför stadshuset i centrala Luleå.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/linnea-protesterar-mot-klimatpolitiken-blockerar-bilvag-i-lulea

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ bilverkstad bilvärlden ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet bilväg som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "bilväg" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "bilväg" i ett större sammanhang.