I en mening

Använda bena i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet bena, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet bena i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "bena". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet bena kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är benas. Om du klickar på den böjning av ordet bena som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "bena" i meningar

Bena är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur bena kan användas i en mening.


  1. Det gäller att bena ut grundproblemet om man ska närma sig denna diskussion.


  2. Parlamentet höll sent i onsdags egna ”vägledande” omröstningar för att bland en rad brexit-förslag försöka bena ut en väg fram, utan att något av dem fick majoritet.


  3. Hon vill ju förändra så lite som möjligt och kommer att försöka bena ut vilka som är de minsta förändringar som krävs för att parlamentet ska rösta ja om det blir en ny omröstning.

Exempel på användning av ordet "benas" i meningar

Benas är en böjningsform av ordet bena, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur benas kan användas i en mening.


  1. Varje träff har ett tema som kommer benas utav de som deltar men även av kvinnojouren.


  2. Det påstår i alla fall en av Putins ekonomiska rådgivare, och nu ska spelreglerna benas ut för Kremls kryptorubel.

Synonymer till bena

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet bena följande synonymer: mittbena, snedbena och delningslinje i håret.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ ben och armar bena ut ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet bena som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "bena" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "bena" i ett större sammanhang.