I en mening

Använda befattningshavare i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet befattningshavare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet befattningshavare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "befattningshavare".

Exempel på användning av ordet "befattningshavare" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet befattningshavare kan användas i en mening.


 1. Han utnämnde alla civila, militära och kyrkliga befattningshavare.


 2. Även sanktioner mot enskilda turkiska befattningshavare och EU:s stora coronastöd stod på agendan.


 3. Försvarsdepartementets näst högste befattningshavare är biträdande försvarsministern (Deputy Secretary of Defense).


 4. Chefen för FE, Lars Findsen, och ytterligare två ledande befattningshavare har stängts av från sina tjänster tills vidare.


 5. Samtidigt rapporterades det att säkerhetsstyrkor frihetsberövat omkring ett 20-tal högt uppsatta jordanska befattningshavare.


 6. Flera ministrar och andra höga befattningshavare avgick, och dåvarande premiärministern Robert Fico lämnade sin post i mitten av mars 2018.


 7. Under kommande år visade det sig även att många ledande befattningshavare i bolaget skott sig på bolagets medel och omfattande korruption avslöjades.


 8. Vi avvisar bara dem som saknar giltiga papper och bidrar till kaoset vid flygplatsens grindar, säger en befattningshavare inom talibanerna till Reuters.


 9. Efter flera turer, med motstridiga besked, meddelar en befattningshavare att ELN-gerillan i Colombia har frigett två kidnappade journalister från Nederländerna.


 10. Det som är känt är att säkerhetsstyrkor har frihetsberövat omkring ett 20-tal högt uppsatta befattningshavare, samtidigt som Hamza fått hembesök och förhörts, enligt officiella uppgifter.


 11. Augustus inrättade gruppen senatorer, curatores viarum, för att ha uppsikt över vägarna; denna grupp samarbetade med lokala befattningshavare för organisationen av regelbundna reparationsarbeten.


 12. Juntan har utlyst nationellt utegångsförbud som gäller tills vidare, samt har meddelat att den ska samla ministrarna i regeringen och andra höga befattningshavare till ett möte i huvudstaden Conakry.


 13. Den 9 januari 1658 höll Karl X Gustav en militärkonferens i Kiel ihop med Wrangel, pfalzgreven Filip av Sulzbach, markgreven Karl Magnus av Baden-Durlach och flera höga officerare och civila befattningshavare.


 14. Beslutet har fattats efter en översikt av hjälpprogram för de palestinska territorierna och efter instruktion från USA:s president Donald Trump, enligt en högt uppsatt befattningshavare på utrikesdepartementet.


 15. Sedan Abiy Ahmed kom till makten 2018 har en rad tigreanska befattningshavare blivit avsatta, sparkade eller åsidosatta något som enligt den federala regeringen skett som ett resultat av insatser mot korruption.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nya_Spanien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-ledarna-overens-om-klimatet, https://sv.wikipedia.org/wiki/USA:s_försvarsdepartement, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/dansk-forsvarsskandal-forvarras, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jordanien-forbjuder-medier-att-rapportera-om-kungliga-braket, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/slovakien-ser-ut-att-far-sin-forsta-kvinna-som-president, https://sv.wikipedia.org/wiki/Söderhavsbubblan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/talibanerna-vi-hindrar-ingen-att-ge-sig-av, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tva-kidnappade-journalister-har-slappts, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jordaniens-tidigare-kronprins-jag-ar-satt-i-husarrest, https://sv.wikipedia.org/wiki/Augustus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/guineas-president-gripen-i-militarkupp, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tåget_över_Bält, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-fryser-ytterligare-stod-till-palestinier, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/etiopien-inleder-slutfas-i-tigray

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ befattning befinna ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet befattningshavare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "befattningshavare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "befattningshavare" i ett större sammanhang.