I en mening

Använda avdela i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet avdela, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet avdela i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "avdela".

Exempel på användning av ordet "avdela" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet avdela kan användas i en mening.


  1. Den 16 oktober beslöts det att man skulle avdela en del av invasionsflottiljen för att undanröja de ryska flottstyrkorna i Moonsund.


  2. Summan av dessa var så hög att Kimon kunde underhålla sitt manskap i fyra månader och dessutom avdela en del av den till Atens skattkammare.


  3. Svenskarna kunde avdela 30 fartyg från Tyska brigaden som förstärkning, samtidigt som de ryska styrkorna började komma i oordning i det trånga sundet.


  4. Kolon används för att avdela enhetsdifferenser mellan siffror, som i 10:50 kronor samt för förkortningar såsom 3:e istället för tredje eller S:t/S:ta för Sankt/Sankta.


  5. Förnyade anfall tvingade kontinentalkongressen att avdela värdefulla truppstyrkor från huvudfälttåget för motangrepp, som till sist fördrev irokeserna från sitt hemland och tvingade dem ta sin tillflykt till Kanada.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/König-klass, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kimon, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Svensksund, https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska, https://sv.wikipedia.org/wiki/John_Butler_(amerikanska_frihetskriget)

Synonymer till avdela

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet avdela följande synonymer: avskilja.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ avchefer avdelade ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet avdela som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "avdela" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "avdela" i ett större sammanhang.