I en mening

Använda attrapp i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet attrapp, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet attrapp i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "attrapp". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet attrapp kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är attrappen och attrapper. Om du klickar på den böjning av ordet attrapp som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "attrapp" i meningar

Attrapp är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur attrapp kan användas i en mening.


  1. Gärningspersonen hade en slags attrapp på kroppen, skriver polisen.


  2. Dock var endast tre av dem funktionella den fjärde var en attrapp, installerad av estetiska orsaker men även för köksventilation.


  3. Tyska myndigheter vet ännu inte vilken typ av pulver paketet innehöll, eller huruvida det var någon slags bomb eller en attrapp, uppger nyhetsbyrån AP.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/en-man-skjuten-efter-misstankt-knivskarning-i-london, https://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/avsparrningar-i-potsdam-sprangamnen-funna

Exempel på användning av ordet "attrappen" i meningar

Attrappen är en böjningsform av ordet attrapp, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur attrappen kan användas i en mening.


  1. Linan dras därefter in av en motor och två hundar jagar attrappen i varje lopp.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lure_coursing

Exempel på användning av ordet "attrapper" i meningar

Attrapper är en böjningsform av ordet attrapp, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur attrapper kan användas i en mening.


  1. Polisen hittade vapen i ett källarförråd i Södertälje och bytte ut mot attrapper.


  2. I mars 2021 beslagtog polisen vapen i ett källarförråd i Södertälje och bytte ut dem mot attrapper.


  3. Gärningsmännen hade också bombbälten på sig, men enligt Joaquim Forn, minister för Katalonien ska det ha varit attrapper.


  4. Den amerikanska luftvärnsroboten Patriot har nått Skåne, även om det än så länge bara är attrapper som ligger avfyrningsklara på Rinkaby skjutfält.


  5. De första svenska Patriot-robotarna ska enligt planen vara redo för avskjutning 2025, i väntan på det är det alltså attrapper som hanteras i de mobila robotlavetterna på Rinkabyfältet.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/nekas-ersattning-trots-friande-hd-dom-om-utbytt-vapen-oskaligt--xddtsv, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/cambrils, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/article39206839.svt

Synonymer till attrapp

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet attrapp följande synonymer: imitation av föremål.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ attraktiv attribuera ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet attrapp som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "attrapp" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "attrapp" i ett större sammanhang.