I en mening

Använda asocial i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet asocial, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet asocial i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "asocial". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet asocial kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är asociala. Om du klickar på den böjning av ordet asocial som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "asocial" i meningar

Asocial är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur asocial kan användas i en mening.


  1. Sitter med noll wifi och vågar inte ha radion på för då uppfattas man som asocial.


  2. I de intervjuer med personer som träffat Paddock före dådet beskrivs han som osammanhängande, reserverad, och asocial.


Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/fotbolls-em-27-juni, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-pusselbitar-till-bilden-av-massmordaren

Exempel på användning av ordet "asociala" i meningar

Asociala är en böjningsform av ordet asocial, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur asociala kan användas i en mening.


  1. Dels uppfattas mindre normbrott mer allvarligt, dels är asociala beteenden lättare att upptäcka.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Social_norm

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ asna asopia ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet asocial som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "asocial" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "asocial" i ett större sammanhang.