I en mening

Använda arvskifte i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet arvskifte, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet arvskifte i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "arvskifte". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet arvskifte kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är arvskiftet. Om du klickar på den böjning av ordet arvskifte som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "arvskifte" i meningar

Arvskifte är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur arvskifte kan användas i en mening.


  1. Kantlax ("Camtelaxe") omnämns 1485 i samband med ett arvskifte.


  2. Det var i slutet på förra året som en kvinna i Malmö fick ett förslag om arvskifte då hon var delägare i ett dödsbo.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sjöbyarna, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmokvinna-blast-pa-miljonarv

Exempel på användning av ordet "arvskiftet" i meningar

Arvskiftet är en böjningsform av ordet arvskifte, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur arvskiftet kan användas i en mening.


  1. Det 1528 företagna arvskiftet mellan Kristina Gyllenstierna och Gustav Vasa efter Sigrid Eskilsdotter Banér gjordes om 29 april 1553.


  2. Hennes del uppgick till drygt 1,6 miljoner och med förslaget medföljde också en blankett där hon skulle godkänna arvskiftet och lämna ett kontonummer för utbetalning av hennes arvslott.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Husbyfjöl, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmokvinna-blast-pa-miljonarv

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ arvsföljden arvsmassa ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet arvskifte som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "arvskifte" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "arvskifte" i ett större sammanhang.