I en mening

Använda antimuslimska i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet antimuslimska, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet antimuslimska i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "antimuslimska".

Exempel på användning av ordet "antimuslimska" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet antimuslimska kan användas i en mening.


  1. Antalet hatbrott mot muslimer i USA ökar kraftigt när Donald Trump sprider antimuslimska budskap på twitter.


  2. Bush, undvek att sprida antimuslimska meddelanden och argumenterade för att kriget mot terrorism inte var ett krig mot islam.


  3. De antimuslimska grupperna i Indien, som hindunationalister, använder sig av de här händelserna i Malmö som avskräckande exempel.


  4. Och under hela mätperioden, från vecka 26 2015 till sista veckan 2016 är sambanden mellan Trumps antimuslimska tweets och en ökning av hatbrott mot muslimer tydliga.


  5. Han sa att alla som kommer till Turkiet med antimuslimska känslor ska skickas tillbaka i kistor ”som deras far- och morföräldrar blev” under slaget vid Gallipoli år 1915.


  6. En studie från brittiska Warwick-universitetet som nyligen publicerades visade dessutom hur hatbrotten mot muslimer ökat i samband med att president Donald Trump twittrat ut antimuslimska budskap.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hatbrotten-mot-muslimer-i-usa-har-fordubblats-under-trumps-tid, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trumps-beteende-skadar-fortroendet-for-presidentambetet-enligt-experter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-upploppen-darfor-trendar-malmo-pa-twitter-i-indien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/australisk-ilska-efter-erdogan-kommentar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hatbrotten-har-nastan-fordubblats-i-kanada

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ antimonarkism antimyggprodukter ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet antimuslimska som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "antimuslimska" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "antimuslimska" i ett större sammanhang.