I en mening

Använda algerisk i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet algerisk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet algerisk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "algerisk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet algerisk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är algeriske och algeriskt. Om du klickar på den böjning av ordet algerisk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "algerisk" i meningar

Algerisk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur algerisk kan användas i en mening.


 1. Abdelaziz Bouteflika föddes i en algerisk familj i Marocko 1937.


 2. Vid tillfället påstod han att bilden hade blivit digitalt manipulerad, och att han aldrig rört barnet, enligt algerisk tv.


 3. Mohamed Zaoui, född den 14 maj 1960 i Algeriet, är en algerisk boxare som tog OS-brons i mellanviktsboxning 1984 i Los Angeles.


 4. En algerisk man höll ett litet barn ut från fönstret på 15 våningen, fotograferade, och lade ut bilden på Facebook med ett skarpt hot.


 5. Alldeles innan barnet ska slå i den stenlagda trottoaren blir en 17-årig algerisk pojke, Fawzi Zabaat, hjälte genom att fånga upp henne.


 6. Bara brottslingar kan ligga bakom att ett femtiotal bränder bryter ut samtidigt på flera platser i provinsen, säger han till algerisk tv.


 7. Bara brottslingar kan ligga bakom att ett femtiotal bränder bryter ut samtidigt på flera platser i provinsen, säger han till algerisk tv enligt nyhetsbyrån TT.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/avgangsbesked-fran-algeriets-president, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/pappans-hot-ge-mig-1000-likes-pa-facebook-eller-sa-slapper-jag, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Zaoui, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/21-juni-nattens-nyheter-pa-en-minut, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tvaaring-foll-fran-fonster-tonaring-hjalte, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sex-doda-i-brander-i-algeriet

Exempel på användning av ordet "algeriske" i meningar

Algeriske är en böjningsform av ordet algerisk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur algeriske kan användas i en mening.


 1. Den algeriske judokan Fethi Nourine stängs av i tio år av det internationella judoförbundet.


 2. Hans doktorsavhandling vid SOAS kom även ut som en väl mottagen bok om den algeriske sufiern Ahmad al-Alawi.


 3. Han lade upp en bild på den algeriske miljöaktivisten Drici Tani Younes på Facebook i början av mars, och fick över 300 000 delningar på sitt inlägg.


Källa: https://www.svt.se/sport/judo/algerisk-judoka-stangs-av-i-tio-ar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Martin_Lings, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trashtag-fantastiskt-initiativ-eller-bara-simpelt-sociala-medier-skryt

Exempel på användning av ordet "algeriskt" i meningar

Algeriskt är en böjningsform av ordet algerisk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur algeriskt kan användas i en mening.


 1. Han tog sig in i Spanien med ett algeriskt pass och förfalskat namn.


 2. 52-åringen med såväl irländskt som algeriskt medborgarskap greps på Irland 2010, där han bott i tio års tid.


 3. Den huvudmisstänkte är en it-student med algeriskt medborgarskap som inte är känd av polisen sedan tidigare, enligt ett uttalande från åklagarmyndigheten.


 4. Trots att gruppen främst domineras av personer med algeriskt ursprung, särskilt i ledarskiktet, framhävs det i AQIM:s propaganda att det även finns medlemmar från andra länder såsom Senegal, Ghana, Nigeria och Benin.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/spanien-skickar-trupper-till-ceuta, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/misstankt-i-vilks-fall-utlamnad-till-usa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/misstankt-gripen-efter-lyonbomb, https://sv.wikipedia.org/wiki/Al-Qaida_i_Islamiska_Maghreb

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ algerier algeriska ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet algerisk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "algerisk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "algerisk" i ett större sammanhang.