I en mening

Använda äkthet i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet äkthet, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet äkthet i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "äkthet". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet äkthet kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är äktheten. Om du klickar på den böjning av ordet äkthet som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "äkthet" i meningar

Äkthet är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur äkthet kan användas i en mening.


 1. Nu ska materialets äkthet granskas.


 2. Testimonium Flavianums äkthet är omdebatterad.


 3. Enligt CNN har ambassaden bekräftat dokumentens äkthet.


 4. Samtidigt tycks dokumenten få konsekvenser oavsett äkthet.


 5. Han säger samtidigt att klippets äkthet måste fastställas.


 6. Klarar Orlando detta har han bevisat sina känslors äkthet.


 7. Då är det klart att valets äkthet kommer att ifrågasättas.


 8. Under senare år har bokens äkthet till och med ifrågasatts.


 9. De oftast åberopade skälen till stöd för brevets äkthet är:.


 10. Brevens äkthet har dock ifrågasatts under utredningens gång.


 11. Emot de fem huvudsakliga argumenten för äkthet anför Ken Olson att.


 12. Storbritanniens försvarsdepartement har bekräftat inspelningens äkthet för NBC News.


 13. Från början av utvecklingen ville ljudutvecklingsteamet uppnå äkthet i spelets ljud.


 14. Nielsen (tillsammans med en populärvetenskapligt skriven bok av Erik Wahlgren) stenens äkthet.


 15. Pentagon har inte velat kommentera dokumentens äkthet med hänvisning till att en utredning pågår.


 16. Uppgifterna om utnämningen på toppositionen publicerades i IS nyhetsorgan Amaq, men dess äkthet har ifrågasatts.


 17. Från Pentagons håll har man hittills inte kommenterat dokumentens äkthet men man utreder var läckan kommer ifrån.


 18. En av prinsessans vänner har för BBC bekräftat att det är Latifa på bilden, men bildens äkthet är inte verifierad.


 19. En expert på kinesiska dokument, James Mulvenon från Defense Group Inc, säger att han är övertygad om dokumentens äkthet.


 20. Det finns ett starkt folkligt stöd för runstenens äkthet, i synnerhet lokalt runt Kensington där stenen ”fått ett eget liv”.


 21. Flera länder, bland annat Ukraina, ifrågasätter dokumentens äkthet och menar att det handlar om en rysk desinformationskampanj.


 22. De flesta diskussioner rörande Kensingtonstenens äkthet har varit baserade på antingen lingvistiska eller fysiska/geologiska bevis.


 23. Allt sedan dess har frågan om styckets äkthet varit föremål för intensiv debatt bland forskare, och denna debatt fortsätter än i dag.


 24. Musikhandledaren Ivan Pavlovich sade att Rockstars fokus på äkthet och realism inspirerade kompositörerna till att reflektera fokuset i musiken.


 25. De som hävdar Kensingtonstenens äkthet menar att Paul Knutsson därför rest vidare från Grönland till Nordamerika för att eftersöka grönlänningarna.


 26. Eusebios ansåg cirka år 325 att alla dessa, förutom Första Petrusbrevet och Första Johannesbrevet, tillhörde de skrifter vilkas äkthet var ifrågasatt.


 27. Steve Mason skriver att några visserligen har ifrågasatt passagens äkthet, men att det utifrån språk och stil inte finns några skäl till ifrågasättande.


 28. Vidare hävdade han att kritikerna misslyckats att ta till sig de fysiska och geologiska bevis som han ansåg vara de viktigaste bevisen för stenens äkthet.


 29. Flera forskare menar att Smiths tolkningar är långsökta och inte har stöd i det Klemens skriver, men att de samtidigt är irrelevanta för att bedöma brevets äkthet.


 30. Filmens äkthet har ännu inte verifierats, men terrorexperten Magnus Ranstorp ser det som troligt att det är IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi som framträder i filmen.


 31. Efter att kristna i mer än ett årtusende betraktat Testimonium Flavianum som ett positivt judiskt vittnesbörd om Jesus, kom med tiden styckets äkthet att ifrågasättas.


 32. Förra året skickade bibelmuseet i Washington DC fragment från fem av sina mest åtråvärda föremål på analys i Tyskland efter att deras äkthet blivit ifrågasatt, skriver CNN.


 33. Nu väljer Pentagon att publicera klippen själva, och på så vis bekräfta deras äkthet, efter att ha slagit fast att bilderna inte avslöjar några känsliga militära uppgifter.


 34. Både filmskaparna och skådespelarna ställde upp på flera intervjuer och presskonferenser för att diskutera filmens äkthet, Moores reaktion till den och dess politiska budskap.


 35. Att utkastet faktiskt författats och också skickats kan förklara att flera internationella medier, inklusive Reuters och Washington post, rapporterat att man bekräftat dess äkthet.


 36. Målet med konserveringsarbetet är att bevara platsens äkthet men också att bevara området så att det kan avnjutas av besökare, exempelvis genom interaktiva visningar på mobila enheter.


 37. Bland forskare råder delade meningar om Jesusomnämnandenas äkthet: de kan helt eller delvis ha skrivits av Josefus eller vara senare gjorda tillägg till den ursprungliga Josefustexten.


 38. Videoklipp, vars äkthet har verifierats av The New York Times, som just nu sprids på sociala medier visar vad som händer innan och efter att en grupp ryska soldater skjuts ihjäl på nära håll.


 39. Var positiv, inte negativ." Det journalistiska språkets korta meningar, aktiva verb, äkthet, komprimerada text, klarhet och närhet formade Hemingways inflytelserika sätt att skriva, den så kallade isbergstekniken.


 40. Hjalmar Holand tog Kensingtonstenen med sig till Europa, och samtidigt som dagstidningar i Minnesota publicerade många debattartiklar rörande stenens äkthet blev stenen snabbt klassad som falsk av svenska lingvister.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-organ-ska-granska-avrattningsfilmer-fran-turkiska-offensiven, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jesusomnämnandena_hos_Josefus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-assange-paverkade-presidentvalet-fran-ambassaden, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/detta-vet-vi-lackan-inom-det-amerikanska-forsvaret, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/klipp-ser-ut-att-visa-halshuggning-ukraina-utreder-krigsbrott, https://sv.wikipedia.org/wiki/Som_ni_behagar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tidigare-ambassadoren, https://sv.wikipedia.org/wiki/Afrikas_litteratur, https://sv.wikipedia.org/wiki/Första_Petrusbrevet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/misstankt-bussbombare-gripen-handel-med-vardepapper-bakom-dadet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-forsoker-britterna-stoppa-beslagtagandet-av-stena-impero, https://sv.wikipedia.org/wiki/Utvecklingen_av_Red_Dead_Redemption, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kensingtonstenen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-han-tar-over-is, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-forsoker-usa-radda-relationen-med-allierade-huvuden-kommer-rulla, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forsta-bilden-pa-prinsessan-latifa-efter-tre-manaders-tystnad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/chinacables-sa-har-dokumenten-expertgranskats, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vad-sager-lackorna-om-andra-lander, https://sv.wikipedia.org/wiki/Musiken_i_L.A._Noire, https://sv.wikipedia.org/wiki/Katolska_breven, https://sv.wikipedia.org/wiki/Morton_Smith, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/is-ledaren-uppges-tala-i-ny-propagandavideo, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/museets-urgamla-bibelskrifter-var-oakta, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tre-fragor-till-experten-om-de-bekraftade-ufo-bilderna, https://sv.wikipedia.org/wiki/V_för_Vendetta_(film), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-meddelar-tillbakadragande-fran-irak, https://sv.wikipedia.org/wiki/Zubarah, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/videor-pa-misstankta-krigsbrott-sprids-pa-sociala-medier, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ernest_Hemingway

Exempel på användning av ordet "äktheten" i meningar

Äktheten är en böjningsform av ordet äkthet, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur äktheten kan användas i en mening.


 1. Men äktheten har bevisats år 1998 av en värderingsman på Antikrundan i USA.


 2. Det säkerställer äktheten i de digitala tillgångarna, vilket förut inte var möjligt.


 3. Författaren Michael Wolff är känd för att ta med läsaren bakom kulisserna, men frågetecken höjs redan kring äktheten i hans bok.


 4. Ryssland ifrågasätter äktheten i de vattenflaskor som uppges ha orsakat förgiftningen av den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj.


 5. Vi skriver mycket om källkritik och har skapat en lista med några enkla punkter som man kan använda för att kontrollera äktheten hos en nyhet.


 6. Géza Vermès hävdar att det tillsynes inte finns några stilistiska eller historiska argument som går att anföra mot äktheten i dessa två uttryck.


 7. Gruppens beskrivning av händelseförloppet backades inte upp av några bevis och AP har själva inte kunnat verifiera äktheten i gruppens påstående.


 8. Alla de sju breven är i olika grad ifrågasatta vad gäller äktheten, i betydelsen att det inte är de som namngivit breven som faktiskt har skrivit dem.


 9. Även äktheten av denna passage ifrågasätts, och då specifikt omnämnandet av Jesus Kristus, men de allra flesta forskare anser att texten är skriven av Josefus.


 10. När CNN reser till Libyen för att fastställa äktheten i klippet bevittnar reportrar med dolda kameror hur ett dussintals personer säljs i en lokal i utkanten av Tripoli.


 11. FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) arbetar för att verifiera äktheten i filmklipp där vad som ser ut att vara turkisktrogna rebellgrupper avrättar kurder.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Yes,_Virginia,_there_is_a_Santa_Claus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-teknik-gor-digitala-samlarkort-unika, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/han-ar-forfattaren-bakom-boken-om-trumps-vita-hus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-ifragasatter-giftflaska, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/papperstidning-tar-upp-striden-mot-desinformationen-i-kramatorsk, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jesusomnämnandena_hos_Josefus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/okand-grupp-pastar-sig-ligga-bakom-dronarattacken-mot-maduro, https://sv.wikipedia.org/wiki/Katolska_breven, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/starka-protester-mot-libysk-slavhandel, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-organ-ska-granska-avrattningsfilmer-fran-turkiska-offensiven

Synonymer till äkthet

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet äkthet följande synonymer: genuinitet och allvar.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ äktenskapsreform äkthetsbevis ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet äkthet som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "äkthet" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "äkthet" i ett större sammanhang.